Koska en MILLÄÄN jaksa tapella skannerin kanssa ja kuvakäsittelyohjelmien ja mokkulan kanssa en vieläkään jaksa niitä kunnon päivityksiä laittaa.. Mutta hö, tässä tämmönen tutoriaalin tyylinen tai enemmänkin lähinnä "miten miä sen tein" juttu.

Riki figuuri savimasstasta avot:

Ostin tavallista vahvempaa mutta ohutta rautalanka ajosta tein kehikon, edellisillä kerroilla kun olen näitä muovailujuttuja tehnyt on kehikko lössähtänyt ja vaikeuttanut tekemisiä aikalailla. Nyt toivoinkin että tämä rautalanka jaksaisi pidellä massan painoa ettei ihan heti ala kaivata tukia alleen. Elikkäs tuohon on lisäksi vielä käytetty vähän folioo ja maalanrinteippiä hoo.

 

Käytän aina huoneenilmassa kuivuvaa massaa, en ikinä uunissa käytettävää. se olisi turhauttavaa. Mitään varsinaista merkkiä en käytä ostan lähi KIPAsta sitä mitä löytyy. Tämänkertainen massa oli oikein  muovailuvahamaista ja siksi helppoa muotoilla.

 

Tässä kohtaa huomasin että jee, massahan painaa kuin painaakin kehikkoni kasaan voi jippii. No muotoilin figuurin suht hyvännäköiseksi ..

 

Savi pysyy sileänä eikä karhene jos käyttää lämmintä vettä apuna ja silottelee pintoja välillä. Työ oli jätettävä kesken ja kuivumaan yön ajaksi.

 

Seuraavana aamuna näytti tältä. Jalat jäivät mielestäni huonoon astentoon mutta sillepä ei enää voinut mitään tehdä snif. Ja täysin kuivunut oli ja tähän päälle olikin paljon mukavempaa kasata savea kun massa ei "luiskahdellut" kehikon päällä.

 

Sitten sainkin jo alkaa tehdä enemmän yksityiskohtia. Olen viimeksi vuosi siten tehnyt figuurin, Jeromen nimittäin ja silloin Jerome jäi vähän laihanlaiseksi koska massa loppui kesken. Nyt varasinkin massaa niin paljon ettei tarvinnut pelätä että saisin toisnekin anorektikko hurtan hyllylleni. Mielestäni tällä kertaa taisin käyttää ehkä hitusen LIIKAA massaa..

 

Sitten vain arvet ja hieman kuivumisaikaa..

 

Sitten maalia pintaan, itse tykkään käyttää akryylejä koska niistä jää mukavan muovinen pintä. ei tarvitse edes välttämättä lakata.

 

Ja valmis. En ole ikinä pitänyt epätasaisten pintojen maalaamisesta enkä nytkään pitänyt >.<' en osaa maalata näille kasvoja eheh! Ja kattokee ny tota anorektista Jeromee.. Ja plösö Rikiä... Jos jaksaisin niin tekisin joskus kunnolla ajatuksne kanssa mut nää nyt on vaa ollu lähinnä tämmösiä "pakko koklaa" juttuja joihin ei jaksa hirveästi nähdä vaivaa.